Brandweer vernielt nest Aziatische hoornaars in Franklin Rooseveltlaan

© Brandweer Brussel

In de Franklin Rooseveltlaan heeft de brandweer afgelopen zaterdag een nest Aziatische hoornaars vernield. Dat meldt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. "De komende twee à drie weken zijn cruciaal voor het vernietigen van de nesten", klinkt het bij de brandweer.

Imkers uit de omgeving van de Franklin Rooseveltlaan hadden de brandweer verwittigd omdat ze het insect, dat schadelijk is voor bijennesten, hadden opgemerkt. Een lid van het Animal Rescue Team (A.R.T.) van de brandweer ging vervolgens in zijn vrije tijd op zoek naar het nest en kon het lokaliseren in een plataan op de Rooseveltlaan, aan een moeilijk te bereiken tak op een hoogte van zo'n 32 meter.

Twee brandweermannen werden uitgerust met een speciaal beschermingspak en in de mand van een autoladder in de nabijheid van het nest gebracht. Met een holle, uitschuifbare speer spoten ze vervolgens insecticide in het nest.

"De komende twee à drie weken zijn cruciaal voor het vernietigen van de nesten", zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. "Om te vermijden dat de nieuwe koninginnen uitvliegen en in het voorjaar nieuwe nesten gaan vormen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?