Brussels gerecht zoekt getuigen van schietpartij in Evere

© Google Maps
| Schietpartij in de Permekewijk. Een man werd neergeschoten, en verkeert in levensgevaar.
Updated: 23-06-2021 - 15:57

In de Constant Permekelaan in Evere is maandag omstreeks 17.30 uur een 19-jarige man neergeschoten. Hij is intussen buiten levensgevaar. Dat bevestigt het parket van Brussel aan BRUZZ. Het Brusselse gerecht doet een oproep naar getuigen.

Maandagnamiddag, omstreeks 17.30 uur, werd een 19-jarige jongeman het slachtoffer van een schietpartij op een wandelpad gelegen tussen de huisnummers 79 en 81 in de Constant Permekelaan in Evere. Hij werd naar het ziekenhuis afgevoerd en verkeerde tijdelijk in levensgevaar. Op woensdagnamiddag laat het Brussels parket weten dat zijn leven niet meer in gevaar is.

Het Brusselse gerecht is nu op zoek naar mensen die iets meer weten over de schietpartij. Getuigen kunnen de speurders contacteren op het gratis telefoonnummer 0800/30.300 of via opsporingen@police.belgium.eu.

De schietpartij vond afgelopen maandag plaats omstreeks 17.30 uur, op een wandelpad tussen de huisnummers 79 en 81 in de Constant Permekelaan in Evere. Het 19-jarige slachtoffer werd neergeschoten door één of meerdere daders, die er vervolgens in een paarse wagen de vlucht namen in de richting van de Leopold III-laan. Het slachtoffer werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. De politie is op zoek naar getuigen van dit feit of personen die meer informatie hebben hierover. Discretie wordt verzekerd.

Het parket van Brussel is nog bezig met het onderzoek. “Het parket heeft een ballistisch deskundige, een wetsgeneesheer en het labo van de federale politie aangesteld. Het parket heeft tevens een onderzoeksrechter gevorderd. Het gerechtelijk onderzoek is lopende”, klinkt het.

Voorlopig is nog niet duidelijk of er al een dader is opgepakt. Het parket geeft momenteel geen verdere details.

De dader(s) vluchtten weg met een paarse Peugeot 208 in de richting van de Leopold III-laan.
© Politie
| De dader(s) vluchtten weg met een paarse Peugeot 208 in de richting van de Leopold III-laan.
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?