Brusselse brandweer redt drenkeling uit het kanaal

De aanleg van het toekomstige Bécopark aan de Materialenkaai en het Bécodok, gezien vanaf de brug aan het Saincteletteplein: de aanlegsteiger voor de waterbus is links te zien, achteraan de luxueuze woontoren Upsite, rechts de Akenkaai De aanleg van het toekomstige Bécopark aan de Materialenkaai en het Bécodok, gezien vanaf de brug aan het Saincteletteplein: de aanlegsteiger voor de waterbus is links te zien, achteraan de luxueuze woontoren Upsite, rechts de Akenkaai
© Peter Dhondt/BRUZZ
© Peter Dhondt/BRUZZ

De Brusselse brandweer heeft in de nacht van zaterdag op zondag een man uit het kanaal gered. De drenkeling was bij bewustzijn en werd met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht.

De interventie van de brandweer vond plaats omstreeks 2.30 uur. Ze kwamen eerst ter plaatse aan de Akenkaai, maar de drenkeling bevond zich aan de andere kant van het kanaal, ter hoogte van kunstencentrum Zinzinerie. Mensen die in de buurt een feest bijwoonden merkten de drenkeling op.

"We hebben de duiker te water gelaten aan de Akenkaai. Hij is vervolgens het kanaal over gezwommen tot bij de drenkeling. We hebben hem met een harnas en een koord naar boven gehesen via de drie meter hoge kade. De duiker is zelf via een ladder in de kade naar boven gekropen", zegt Walter Derieuw, woordvoerder van de brandweer van Brussel.

De man van vermoedelijk tussen de 40 tot 50 jaar oud had grondige onderkoelingsverschijnselen, want de buitentemperatuur lag rond het vriespunt. De drenkeling bleef wel bij bewustzijn en is naar het ziekenhuis overgebracht. De omstandigheden van het voorval moeten nog uitgeklaard worden.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?