Een interventie van een ambulance van  de medische spoeddienst 112 noodnummer

Brusselse familie van vier na CO-intoxicatie opgenomen in ziekenhuis

© Belga
12/11/2023

Een familie van vier personen uit Schaarbeek is zondagochtend in het ziekenhuis opgenomen na een CO-intoxicatie. De familieleden, onder wie een 4-jarig kind, verkeren niet in levensgevaar, zo meldt woordvoerder Walter Derieuw van de Brusselse brandweer.

De vergiftiging deed zich voor rond 8.45 uur in de Knapenstraat. Toen de ambulance arriveerde, was het vierjarige kindje al tweemaal flauw gevallen. Toen de ambulanciers zich in de woonst begaven, ging de CO-melder af. De ambulanciers openden meteen de ramen en riepen versterking op. De familie werd uit de woonst gehaald en naar het ziekenhuis gebracht. Alles samen kwamen vier ambulances en een mug-team ter plaatse.

Boosdoener is een defecte gasboiler in de badkamer, met een probleem bij de afvoer van de verbrandingsgassen. Bovendien had het toestel geen toevoer van verse lucht.

De brandweerdiensten zien jaarlijks met de intrede van het koudere weer het aantal incidenten met koolstofmonoxide toenemen. Het onzichtbare, reukloze gas ontstaat bij een slechte verbranding van gas, steenkool, mazout, hout en petroleum. Vaak zijn individuele verwarmingstoestellen de boosdoener. De brandweer raadt aan verwarmingstoestellen en rookafvoer jaarlijks te laten controleren, de aanvoer van voldoende verse lucht te garanderen en een CO-melder te plaatsen in alle vertrekken.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni