Brusselse politie klist verdachte van reeks gauwdiefstallen

© Belga
21/02/2023

De Brusselse politie heeft vorige week een man opgepakt die verdacht wordt van een hele reeks gauwdiefstallen. De man werd door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst. Dat meldt het Brusselse parket dinsdag.

Het waren twee inspecteurs van de Trekkersbrigade van de Brusselse lokale politie, die gespecialiseerd is in het opsporen van gauwdieven, die de man op 14 februari opmerkten in het metrostation Troon. De man was daarbij in het gezelschap van een tweede man en de inspecteurs besloten het duo te volgen. In het station Munthof stapten de twee verdachten uit, en besloot de politie hen in te rekenen.

"Tijdens het onderzoek kwam aan het licht dat de eerste verdachte gezocht werd in het kader van 10 dossiers van gauwdiefstal in de metro in de periode van november 2021 tot december 2022", klinkt het bij het Brusselse parket. "De tweede verdachte werd ook gezocht in twee van deze dossiers."

Jas op de arm

Bij die feiten was volgens het parket steeds dezelfde modus operandi gebruikt. De verdachte ging achter het slachtoffer staan, met een jas op de arm om zijn handelingen te verbergen, opende de rugzak van het slachtoffer en stal diens portefeuille.

"De eerste verdachte heeft alle feiten bekend, en werd door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst", aldus nog het parket. "De tweede verdachte ontkent de feiten en werd na verhoor vrijgelaten."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni