Brusselse politie onderzoekt valse fax over coronavirus

Het Sint-Pieter ziekenhuis in de Marollen.

De Brusselse lokale politie heeft een onderzoek geopend naar een valse fax waarin gewaarschuwd wordt voor een man met symptomen van het coronavirus die uit het Sint-Pietersziekenhuis zou zijn weggevlucht.

Dat meldt Het Laatste Nieuws en het nieuws wordt bevestigd door de Brusselse politie.

In de fax waarschuwt een zogenaamde politie-inspecteur alle Brusselse politiezones over een Chinese man, afkomstig uit Frankrijk, die zou zijn gevlucht uit het ziekenhuis in de Marollen.

"Betrokkene is weggelopen van de spoeddienst nog voor hij de resultaten van zijn bloedonderzoek had gekregen," staat te lezen. "Na analyse van het bloedstaal blijkt dat hij mogelijk drager is van het coronavirus. Het is van groot belang de betrokkene zo snel mogelijk mee te nemen met een ambulance."

Volgens politiewoordvoerder Olivier Slosse is de fax vals. "De naam van de opsteller is verzonnen, die inspecteur bestaat niet bij ons. Ook andere details kloppen niet, zoals het pv-nummer. Elk dossier krijgt een eigen code van letters en cijfers. De code in dit proces-verbaal gaat over een heel andere zaak," besluit Slosse.

De Brusselse politie heeft dan ook een onderzoek geopend naar de herkomst van de fax en wijst er intussen nogmaals op dat van het hele verhaal in de fax niets klopt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?