Brusselse politie vindt acht kilogram drugs bij jonge dealer

20220915_stockfoto sirene politiewagen_(c)Pixabay
© Franz P. Sauerteig via Pixabay
| De jongeman was afgelopen zomer al op heterdaad betrapt.
© Franz P. Sauerteig via Pixabay
| De jongeman was afgelopen zomer al op heterdaad betrapt.

De lokale politie van de zone Brussel Hoofdstad/Elsene heeft donderdag een jongeman opgepakt die verdacht wordt van drugs dealen. In zijn woning trof de politie zo'n acht kilogram cannabis en cannabishars aan, dat meldt het parket. De jongeman werd door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst.

De jonge dealer was afgelopen zomer al op heterdaad betrapt, maar werd toen vrijgelaten. Hij kwam opnieuw in het vizier van de politie toen die vaststelde dat hij, net als tijdens de zomer, drugs aan de man bracht via sociale media, aldus het parket.

"De sectie Drugs van de Brusselse politie hield de woning van de jongeman in de gaten en zag hoe hij donderdag naar buiten kwam en drugs verkocht aan één van zijn contactpersonen," zegt het parket. "Die laatste werd opgepakt en gaf toe dat hij net drugs had gekocht. Niet veel later werd de verkoper ook opgepakt en gingen de inspecteurs over tot een huiszoeking. Daarbij werd er in totaal zo'n zes kilogram cannabishars teruggevonden en twee kilogram cannabis. Daarnaast werd er ook 2.200 euro cash geld in beslag genomen."

Na verhoor werd de verdachte ter beschikking gesteld van de onderzoeksrechter, die hem onder aanhoudingsbevel plaatste voor bezit en verkoop van verdovende middelen, klinkt het nog.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?