Brusselse politie vindt politiekledij bij vermoedelijke drugsdealer

© Belga
14/09/2023

De Brusselse lokale politie heeft afgelopen dinsdag een man opgepakt die verdacht wordt van drugshandel. Tijdens de huiszoeking in diens woning trof de politie ook politiekledij aan. Dat meldt het Brusselse parket donderdag.

Een politiepatrouille had de man dinsdag opgemerkt op het Beursplein toen hij zich daar verdacht gedroeg. De inspecteurs besloten de man te volgen en zagen even later, in de Fabrieksstraat, hoe hij iets uitwisselde met een andere man. Die tweede man werd tegengehouden en gaf meteen toe dat hij net cocaïne had gekocht van de eerste man. De inspecteurs hielden daarop de verdachte tegen en die bleek in het bezit van een gsm, 50 euro en een pakje cocaïne.

Daarop volgde een huiszoeking in zijn woning in Sint-Jans-Molenbeek, en daar trof de politie politiekledij en een holster aan, naast zeven precisieweegschalen en maar liefst 6.100 euro cash geld. In totaal kon de politie ook 52,02 gram cocaïne in beslag nemen bij de huiszoeking en op de verdachte zelf. Die verdachte werd na verhoor voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die de man in verdenking stelde en onder voorwaarden vrijliet.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni