Dispatching Brussel-Hoofdstad/Elsene verhuisd naar Brussel Preventie en Veiligheid

© Google Maps
| Het commissariaat van politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene op de Kolenmarkt.

Alle dispatchingsdiensten van de zes Brusselse politiezones zullen op termijn naar het gebouw van Brussel Preventie en Veiligheid verhuizen. Dat meldt het kabinet van minister-president Rudi Vervoort (PS). De dienst van politiezone Brussel-Hoofdstad/Elsene is maandag al verhuisd.

De dispatching is de dienst die instaat voor het telefonisch onthaal van dringende en niet-dringende oproepen via het nummer 101. De dienst verlaat aldus het commissariaat aan de Kolenmarkt met zijn verouderde infrastructuur voor "een nieuwe en hoogtechnologische werkomgeving" in de gebouwen van Brussel Preventie en Veiligheid.

Op termijn zouden alle dispatchingsdiensten van de Brusselse politiezones er gehuisvest moeten zijn. Binnenkort is politiezone Marlow (Ukkel, Watermaal-Bosvoorde en Oudergem) aan de beurt.

“De verhuis is opnieuw een belangrijke verwezenlijking in het streven naar een bundeling van krachten en middelen en is tevens een optimalisering van de samenwerking tussen preventie- en veiligheidsactoren in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest,” klinkt het in een persbericht.

Strategisch

Brussel Preventie en Veiligheid en de politiezones leiden samen meer dan 1.000 manifestaties per jaar in goede banen. “Het samenbrengen van meerdere krachten onder één dak is van strategisch en operationeel belang,” zegt minister-president Rudi Vervoort (PS) “Dit zorgt voor meer efficiëntie, maar het past ook in het streven van de gewestelijke dispatching naar meer wisselwerking tussen de politiezones en de hulpdiensten.”

“Deze verhuis van ons dispatchingcentrum zal ons in staat stellen de proactiviteit en het reactievermogen van onze politie te verbeteren en tegelijkertijd optimale werkomstandigheden te bieden aan onze 57 operatoren die 24 uur op 24 actief zijn ten dienste van de bevolking en haar veiligheid," stelt de korpschef van de politiezone Brussel-Hoofdstad/Elsene Michel Goovaerts.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?