Dode na vechtpartij aan Abattoir

1734 Abattoir ElkeTiebout-13 1734 Abattoir ElkeTiebout-13
© Bart Dewaele
| Abattoir van Anderlecht
© Bart Dewaele
| Abattoir van Anderlecht

Na een ruzie die zaterdagochtend rond 8.40 uur ontaardde, is een 41-jarige man omgekomen aan de Slachthuizen van Anderlecht. Dat melden verschillende media en bevestigt de lokale politiezone aan onze redactie.

Het gevecht brak uit aan de slachthuizen van Anderlecht. Twee mannen, de een geboren in 1981, de ander in 1979, vochten met messen, wat resulteerde in de dood van de eerste.

De precieze omstandigheden van het geschil zijn op dit moment niet gekend. De twee mannen zouden werknemers van een slagerij zijn. Volgens de krant La Dernière Heure is de eigenaar van de slagerij gewond geraakt toen hij hen probeerde te scheiden.

De politie werd opgetrommeld, maar toen de agenten ter plaatse kwamen, was de man die in 1981 geboren was, al overleden. De verdachte is gearresteerd. Hij is van zijn vrijheid beroofd en wordt momenteel gehoord door de ploeg van de politiezone Zuid.

Er is ook contact opgenomen met het parket van Brussel. Een onderzoeksrechter is naar de plaats delict afgezakt met een lid van het laboratorium en een forensisch arts. De verdachte zal later zaterdag worden overgeleverd aan de rechter, bevestigde het parket.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?