Dodelijk slachtoffer bij appartementsbrand in Sint-Gillis

Bekijk ook de afspeellijst: woensdag 25 januari 2023
Updated: 25-01-2023 - 13:54

Er is woensdagochtend een appartementsbrand uitgebroken in de Gisbert Combazstraat in Sint-Gillis, daarbij kwam één persoon om het leven. Het gaat om een man. De brandweer was ter plaatse en kreeg het vuur makkelijk onder controle, daardoor konden alle andere aanwezigen wel in veiligheid gebracht worden. De rookpluim was te zien tot ver boven het Zuidstation.

Het vuur in het zes verdiepingen tellende flatgebouw werd omstreeks 10.00 uur opgemerkt en toen de brandweer ter plaatse kwam, sloegen de vlammen al uit de ramen op de tweede verdieping. Terwijl de brandweer het vuur te lijf ging, werden een tiental bewoners en enkele huisdieren uit het gebouw geëvacueerd.

"We hebben zowel via de trap als via de luchtladder bewoners en huisdieren uit het gebouw gehaald", zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. "Een aantal mensen hebben we ook gevraagd om in hun appartement te blijven omdat zij geen enkel gevaar liepen."

De snelle interventie van de Brusselse brandweer mocht voor één persoon niet baten. Vier andere mensen inhaleerden te veel rook en werden overgebracht naar het ziekenhuis. Nog eens zes bewoners van het appartementsgebouw werden ter plaatse behandeld.

Het gebouw is onbewoonbaar verklaard. De burgemeester en gemeente zijn nu belast met de herhuisvesting en psychologische steun van de bewoners. De juiste oorzaak van de brand is nog onduidelijk en maakt nu het voorwerp uit van een onderzoek door het Brusselse parket.

Woordvoerder van de Brusselse brandweer, Walter Derieuw, over de brand.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?