20180209 Ribaucourt BRUZZ ACTUA 1603

| De metrohalte Ribaucourt.

Drie geweldsincidenten in Molenbeek dit weekend: 'Kogels in woonkamer bejaard koppel'

MVDH
© Chris Verhaeghe - BRUZZ
12/06/2023
Updated: 12/06/2023 18.37u

Dit weekend werd Molenbeek opgeschrikt door een steekpartij en twee schietpartijen. Dat meldt journalist Abdil-ilah Elbadaoui op Facebook en werd bevestigd door politiezone Brussel-West aan BRUZZ. Bij een incident zouden verschillende kogels ‘per ongeluk’ in de woonkamer van een bejaard koppel zijn beland.

“We bevestigen dat er zaterdagochtend een interventie plaatsvond nabij metrostation Ribaucourt”, aldus politiewoordvoerder François Ganseman. “Het gaat om een vechtpartij met messen waarbij een persoon gekwetst raakte. Vanwege het gerechterlijk onderzoek mogen we geen verdere details geven.”

Daarnaast vonden ook twee schietpartijen plaats aan de Sint-Maartenstraat. Zowel in de nacht van vrijdag op zaterdag als in de nacht van zaterdag op zondag openden onbekenden het vuur op de gevel van een woning. “Daarbij raakte niemand gewond”, aldus Ganseman. Verder wil de politie niets kwijt over de incidenten.

'Per ongeluk kogels in woonkamer bejaard koppel'

Het Brusselse parket voert een onderzoek naar de dubbele schietpartij. Daarbij zouden verschillende kogels zich ‘per ongeluk’ in de woonkamer van een bejaard koppel hebben geboord.

Volgens de Franstalige krant La Dernière Heure losten twee daders op een scooter vrijdagavond enkele schoten op de gevel van een woning in de Sint-Maartenstraat. De avond nadien volgde een gelijkaardig incident waarbij meer dan tien schoten werden gelost. Die boorden zich enerzijds in de voordeur van een woning, maar vlogen ook door het raam van het aanpalende rijhuis.

De bewoners van dat rijhuis, een bejaard koppel, waren op het moment van de twee schietpartijen thuis. Verschillende kogels vlogen hen om de oren en boorden zich uiteindelijk in de muren van hun eetkamer. Het lijkt erop dat de daders niet hen wilden viseren, maar wel de buren wier voordeur meerdere kogelinslagen vertoont. Het bejaarde koppel werd alvast opgevangen door de dienst Slachtofferbejegening van de lokale politie.

De Molenbeekse burgemeester Catherine Moureaux (PS) is niet te spreken over het incident. "Ik maak me grote zorgen over opkomst van wapens en de toename van de drugshandel in Brussel en België", klinkt het. "We vragen al maanden om extra politiepersoneel bij het ministerie van Binnenlandse Zaken."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni