Drie mensen gered uit brand in Anneessenswijk

© Peter Dhondt-BRUZZ
| Themabeeld: een brandweervoertuig

De Brusselse brandweer heeft dinsdagochtend drie mensen gered uit een brandend gebouw in de Woeringenstraat, een zijstraat van de Lemonnierlaan in de Vijfhoek. Twee van hen zijn naar het ziekenhuis gebracht, maar niemand is in levensgevaar.

De brand werd gemeld rond 6.10 uur en bij aankomst merkte de brandweer dat er een hevige rookontwikkeling was in de trappenhal van het gebouw. Twee bewoners werden gered met luchtladders vanop de tweede en de vierde verdieping. Bij een zoektocht in de woning werd nog een derde persoon gevonden. Die was bijna bewusteloos en was zwaar bevangen van de rook, meldt de brandweer in een persbericht.

Twee van de drie personen werden overgebracht naar het ziekenhuis. De zwaar geïntoxiceerde persoon werd naar het Militair Hospitaal overgebracht. Niemand was in levensgevaar.

In de hal bleken verschillende voorwerpen in brand te staan, onder meer een synthetische matras. De brand raakte snel onder controle, maar de brandweer roept wel op geen spullen achter te laten in gemeenschappelijke delen van gebouwen. Dat verhoogt het risico op brand, vertraagt de evacuatie, en maakt het werk van de brandweer moeilijker.

Er moet nog onderzocht worden wat de oorzaak was van de brand. De woning is onbewoonbaar.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?