| Het Franstalige Collège des Etoiles in Haren is een van de drie scholen waar vrijdag een bommelding binnenkwam.

Drie valse bommeldingen in Brusselse scholen: parket opent onderzoek

© Chris Verhaeghe
10/11/2023

Het Brusselse parket voert een onderzoek naar de valse bommeldingen bij drie Brusselse scholen vrijdagochtend. "Het parket van Brussel neemt deze incidenten zeer ernstig en wijst erop dat op valse bommeldingen zware straffen staan”, klinkt het.

Vrijdagochtend liep er zowel bij de Brusselse lokale politie als bij de zone Brussel Noord (Schaarbeek, Evere en Sint-Joost-Ten-Node) een melding van een bomalarm binnen. “In totaal werden drie scholen geviseerd”, zegt Yasmina Vanoverschelde van het Brusselse parket.

“Het gaat om het Lycée Emile Jacqmain in de Belliardstraat, het Collège des Etoiles in Haren en het Collège Roi Baudouin in Schaarbeek. Er werd meteen een veiligheidsperimeter opgesteld en alle drie de scholen werden ontruimd. Ook werd er een explosievenhond opgeroepen. Na een negatieve sweeping en fouille werd de veiligheidsperimeter opgeheven en konden de leerlingen opnieuw de scholen betreden.”

Het parket onderzoekt de bommeldingen en probeert te achterhalen wie de dader of daders zijn. "Het parket van Brussel neemt deze incidenten zeer ernstig en wijst erop dat op valse bommeldingen zware straffen staan, variërend van drie maanden tot twee jaar gevangenisstraf, en een geldboete van 400 tot 2400 euro."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Etterbeek , Schaarbeek , Veiligheid , Justitie , Brussels parket , bommeldingen scholen , bommelding , valse bommelding , lycée emile jaqmain , koning boudewijncollege

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni