Drugs, wapens en cash geld in beslag genomen bij huiszoeking in Elsene

© Chris Verhaeghe
29/08/2023

De Brusselse politie heeft vorige week een drugsdealer opgepakt nadat hij op heterdaad werd betrapt. Bij een huiszoeking werden 2,5 kilogram drugs, verschillende wapens en meer dan 5.000 euro cash geld in beslag genomen.

Inspecteurs van de lokale recherche merkten donderdag 24 augustus een verdachte man op in de Grenadierslaan in Elsene. “Ze besloten hem in de gaten te houden en zagen hoe hij in het voertuig van een tweede verdachte stapte”, meldt een woordvoerder van de Brusselse politie. “Toen de passagier in de Generaal Dossin de Saint-Georgeslaan uit het voertuig stapte, gingen de inspecteurs over tot een controle. Even verderop werd ook het voertuig tegengehouden, waarin duidelijk een drugsgeur hing.”

De twee mannen werden meegenomen voor verhoor, waarbij de bestuurder toegaf marihuana te hebben gekocht. De man die als passagier was ingestapt, bleek in het bezit te zijn van 43,5 gram marihuana en 52 gram cannabishars. Meteen na het verhoor volgde een huiszoeking bij de vermoedelijke drugsdealer, waarbij speurders 1.552 kilogram marihuana en 1.075 kilogram cannabishars aantroffen. “Er lag ook verpakkingsmateriaal, 5.370 euro, pepperspray, een jachtmes, een alarmpistool en twee wapens van het type airsoft”, aldus de politie.

De verdachte werd uiteindelijk voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die besliste om de man aan te houden. Het gerechtelijk onderzoek naar zijn illegale activiteiten loopt intussen verder.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni