Dubbele brand op verlaten industrieterrein in Sint-Agatha-Berchem

© Walter Derieuw
| De oorzaak van die eerste brand was volgens de brandweer accidenteel.

In Sint-Agatha-Berchem heeft vrijdagvoormiddag tweemaal brand gewoed op hetzelfde verlaten industrieterrein. Daarbij vielen geen gewonden, maar een klein gebouw op het terrein brandde wel zo goed als volledig uit. De juiste oorzaak van de branden blijft voorlopig nog onduidelijk.

De eerste vuurhaard op het terrein aan de Technologiestraat werd vrijdagochtend omstreeks 8u20 opgemerkt en veroorzaakte een grote rookpluim. Toen de brandweer ter plaatse kwam op het terrein waar vroeger een meubelfabriek gevestigd was, bleek er een uitslaande brand te woeden.

Een 20-tal brandweerlui kreeg het vuur al snel onder controle. Hoewel er sporen van menselijke aanwezigheid aangetroffen werden, bleek er niemand aanwezig in het gebouw. De oorzaak van die eerste brand was volgens de brandweer accidenteel.

Rond het middaguur moest de brandweer dan voor een tweede maal uitrukken naar het industrieterrein, voor een brand op een andere plaats. Ook deze brand werd snel geblust, maar de oorzaak van de brand is nog onduidelijk.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?