Echtpaar naar ziekenhuis na appartementsbrand in Sint-Lambrechts-Woluwe

© Belga
24/04/2023

Bij een brand in een flatgebouw in Sint-Lambrechts-Woluwe zijn afgelopen nacht twee personen gewond geraakt. Beide personen werden met een rookintoxicatie overgebracht naar het ziekenhuis, hun flat is onbewoonbaar. Dat meldt de Brusselse brandweer. De oorzaak van de brand is waarschijnlijk een elektrisch deken.

De hulpdiensten werden omstreeks 02.55 uur verwittigd van de brand in het twaalf verdiepingen tellende gebouw aan de Paul Heymanslaan. Bij aankomst van de brandweer bleek het vuur te woeden in de salon van een flat op de zesde verdieping van het gebouw.

"De bewoners hadden zich via hun balkon in veiligheid gebracht bij hun buren", zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. "We hebben zowel hen als hun buren van de flats links en rechts van het getroffen appartement geëvacueerd. Het ging om zeven personen. De bewoners van de getroffen flat waren licht bevangen door de rook en werden naar het ziekenhuis gebracht voor verzorging."

De dichtstbijzijnde bruikbare brandkraan stond op aanzienlijke afstand en de brandweer moest dan ook meterslange brandslangen leggen om het vuur te bestrijden. Eenmaal dat gelukt was, was de brand snel geblust. De getroffen flat is wel ernstig beschadigd en is dan ook onbewoonbaar.

"De oorzaak van de brand ligt naar alle waarschijnlijkheid bij een slecht werkend elektrisch deken, dat in de salon was blijven liggen", zegt de woordvoerder. "Er was in de flat ook geen rookmelder, de bewoners hebben dus heel wat geluk gehad dat ze zijn wakker geworden."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Lambrechts-Woluwe , Veiligheid , brand , rookintoxicatie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni