Eerste resultaten autopsie: 'Dood Mounir niet te wijten aan interventie politie'

© Wikimedia
| Mounir, een 26-jarige man, werd onwel tijdens een politie-interventie woensdagnacht in Schaarbeek, en sterft de dag nadien in het ziekenhuis.

Volgens de eerste autopsieresultaten blijkt dat er 'geen derde partijen betrokken waren' bij Mounirs hartstilstand. Dat zegt Yannick De Vlaemynck, advocaat van de familie van Mounir. "Zijn dood is dus niet te wijten aan een politie-interventie", licht hij toe.

Volgens Yannick De Vlaemynck, de advocaat van de familie van Mounir, kan er alvast één reden voor Mounirs overlijden uitgesloten worden. "De politie-interventie treft geen schuld aan zijn hartstilstand", klinkt het. Dat zegt de advocaat op basis van de eerste autopsieresultaten die de familie mocht inkijken.

Volgens het Brusselse parket is het nog te vroeg om dat te bevestigen: "Eens alle elementen uit het onderzoek bekend zijn, zullen we erover communiceren", zegt woordvoerder François Martin. "Wij willen eerst de volledige resultaten binnenkrijgen van het toxicologisch onderzoek en van het autopsierapport", klinkt het.

Overleden in het ziekenhuis

De politie Brussel Noord (Schaarbeek/Evere/Sint-Joost-ten-Node) was in de nacht van woensdag 28 op donderdag 29 juli opgeroepen nadat in de Brabantstraat in Schaarbeek een naakte man was opgemerkt die een voertuig aan het beschadigen was.

Na aankomst van de politie zou de man onwel geworden zijn, waarna hij naar het ziekenhuis werd overgebracht. Daar overleed hij donderdag in de late namiddag.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?