Elk jaar noteert energieleverancier Sibelga een keer de stand van de gas- en elektriciteitsmeters om een correcte inschatting te kunnen maken van het verbruik.

Energieleverancier Sibelga vraagt om meterstanden zelf door te geven

GR
© BRUZZ
17/04/2020

Energieleverancier Sibelga neemt in Brussel jaarlijks de standen van de gas- en elektriciteitsmeters op om een correcte inschatting te kunnen maken van het verbruik. Maar door de coronacrisis kan het personeel niet langer bij de mensen thuis langskomen. Daarom wordt aan de mensen gevraagd om de meterstanden zelf online door te geven.

“Voor uw veiligheid en die van onze medewerkers is het tijdens deze coronacrisis niet mogelijk om de jaarlijkse opname van de meterstanden aan huis uit te voeren”, zo staat te lezen in een mail die energieleverancier Sibelga uitstuurt naar zijn klanten.

Toch wil dat niet zeggen dat de cijfers dit jaar niet genoteerd moeten worden. Sibelga vraagt de mensen om die zelf online in te geven. “Dat is noodzakelijk, want anders wordt er een ruwe schatting van het verbruik gemaakt, met een mogelijke nadelige afrekening tot gevolg.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Veiligheid, Samenleving, Sibelga, energieleverancier, meterstanden opmeten

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni