Fietser overlijdt na een botsing met tram nabij Ter Kamerenbos

© Peter Dhondt-BRUZZ

Donderdagochtend om 9.30 uur vond een ongeluk plaats bij de halte Ter Kameren-Ster op de grens van Elsene en Brussel Stad. Bij het ongeval waren een tram van lijn 7 en een fietser betrokken. De fietser is overleden en de trambestuurder werd in shock naar het ziekenhuis gebracht. Dat bevestigt de Brusselse politie.

Volgens La Capitale zou het gaan om een 32-jarige fietser. Het Brussels parket bevestigt dat de fietser overleden is. Persoonlijke gegevens van het slachtoffer kan het Brussels parket nog niet bevestigen.

Het parket werd ingelicht over de feiten en heeft meerdere onderzoeksopdrachten bevolen. Een verkeersdeskundige is ter plaatse gegaan en de camerabeelden worden geanalyseerd. Zo wil het parket de exacte oorzaak van het ongeval achterhalen.

De trambestuurder die in shock verkeerde werd naar het ziekenhuis overgebracht. Hij testte negatief op alcohol en drugs.

De politie is ter plaatse en heeft een tijdelijke veiligheidsperimeter ingesteld. De politie vroeg gedureende enige tijd om de Ter Kamerenlaan tussen Louizalaan en Franklin Rooseveltlaan te vermijden. Het is nog niet duidelijk wanneer de perimeter wordt opgeheven. Tramlijn 7 werd vervangen door een T-bus tussen Vanderkindere en Buyl, en tramlijn 8 tussen Louiza en Buyl. Dat meldt de MIVB via sociale media.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?