| Victor Rousseaulaan in Vorst.

In de Victor Rousseaulaan in Vorst heeft maandagnamiddag een brand gewoed in een flatgebouw. Daarbij vielen geen gewonden maar door de brand is het gebouw wel onbewoonbaar. Op de eerste en tweede verdieping is er ernstige brandschade, en op het gelijkvloers is er waterschade door het bluswater. Dat meldt de Brusselse brandweer.

Het vuur brak omstreeks 14.20 uur uit in de slaapkamer van de flat op de eerste verdieping van het gebouw.

"De bewoonster van het gelijkvloers rende nog naar boven om te zien of ze kon blussen, maar moest al snel de woning verlaten en heeft dan de hulpdiensten gebeld", zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. "Ze heeft daarbij wel de deur van het appartement gesloten, maar het vuur heeft zich via de houten vloeren kunnen verspreiden naar de tweede verdieping en de zolderverdieping. De trappenhal heeft daarbij ook gezorgd voor een aanzuigeffect."

De brandweer slaagde erin het vuur te blussen, maar de eerste en tweede verdieping alsook de zolderverdieping hebben ernstige brandschade opgelopen. Op de begane grond is er dan weer waterschade door het bluswater. Het gebouw is onbewoonbaar.

"De vrouw werd ter plaatse onderzocht door een MUG-arts, maar moest niet naar het ziekenhuis", gaat de woordvoerder verder. "Zij wordt opgevangen door buren. Voor haar zoon, die op de eerste verdieping woonde, en de bewoners van de tweede verdieping is minder duidelijk waar zij opgevangen worden."

De juiste oorzaak van de brand is nog onduidelijk, aldus nog de brandweer.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni