Gauwdief opgepakt terwijl hij politieinspecteur wil bestelen

© BRUZZ
12/01/2024

Een verdachte van meerdere gauwdiefstallen en pogingen tot is vorige week zaterdag, 6 januari, tegen de lamp gelopen toen hij een inspecteur van de politie probeerde te bestelen. Hij moet zich binnenkort voor de correctionele rechtbank verantwoorden.

De man in kwestie werd eerder al gevolgd door de politiediensten van de zone Brussel Hoofdstad Elsene. Die zag hem drie mislukte pogingen van gauwdiefstal uitvoeren voor hij uiteindelijk in zijn opzet slaagde. Daarop werd hij gearresteerd en meegenomen naar het commissariaat voor verhoor. Hij had 6 – vermoedelijk gestolen - bankkaarten op zak, 270 euro en een gsm.

Na verhoor werd de verdachte opnieuw vrijgelaten, maar amper een paar uur later werd hij aan de Anspachlaan opnieuw betrapt tijdens een poging tot gauwdiefstal volgens de zogenaamde “voetbaltechniek”. Daarbij plakken dieven zich tegen hun slachtoffer en jongleren ze tussen diens benen met een ingebeelde voetbal. Het slachtoffer is afgeleid en daar wordt handig gebruik van gemaakt om zijn gsm of portefeuille te stelen.

Ditmaal had hij te maken met een inspecteur in burger van de lokale recherche, sectie diefstallen. De man werd opgepakt en na verhoor ter beschikking gesteld van het Brusselse parket. Hij kreeg een dagvaarding en moet zich binnenkort voor de correctionele rechtbank verantwoorden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Veiligheid, zakkenrollers, Brussel Kort

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni