In de Edward Stuckensstraat in Evere heeft dinsdagnamiddag een brand gewoed in een flatgebouw met vier verdiepingen. Daarbij vielen geen gewonden maar door de brand is het gebouw minstens tijdelijk onbewoonbaar. Dat meldt de Brusselse brandweer.

"De brand ontstond omstreeks 14.00 uur, op een terras aan de achterzijde van het gebouw", zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. "Het vuur sloeg vervolgens over naar de andere terrassen, die allemaal een houten vloerbedekking hadden, naar het plat dak en naar de binnenzijde van de appartementen. Alle bewoners hadden zich bij onze aankomst in veiligheid gebracht."

De politie Brussel Noord (Schaarbeek, Evere en Sint-Joost-ten-Node) hielp met de evacuatie en stelde een veiligheidszone in. De brand is intussen geblust maar het nablussen en de opruimingswerken zullen enige tijd in beslag nemen.

"De nutsvoorzieningen werden afgesloten en het gebouw wordt onbewoonbaar verklaard", gaat de brandweerwoordvoerder verder. "De getroffen personen worden opgevangen door de politie en de gemeentediensten van Evere. De oorzaak van de brand is nog nader te bepalen."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni