Grootscheepse politieoperatie aan Koningsstraat vanwege gijzeling

© BRUZZ
| Politie-operatie Koningsstraat
Updated: 15-05-2021 - 23:33

In de Dwarsstraat, vlak bij de Koningsstraat, heeft de politie zaterdagavond een einde gemaakt aan een gijzeling. Een man hield er urenlang een vrouw vast in een woning. Kort na 22 uur werd de verdachte opgepakt en kon het slachtoffer worden bevrijd.

Zaterdag rond de middag werd een perimeter getrokken rond de Dwarsstraat, een zijstraat van de Koningsstraat. Die werd afgezet tussen de Middaglijnstraat en de Haachtsesteenweg. Politie, brandweerlui en ambulances waren in groten getale ter plekke. Ook de speciale eenheden en scherpschutters waren er.

“Het betrof een gijzeling in de familiale sfeer”, zegt Audrey Deraymaeker van de lokale politiezone Brussel Noord (Schaarbeek, Evere en Sint-Joost-Ten-Node). “Rond 22.15 uur is de politie erin geslaagd de woning binnen te komen. De interventie verliep vlot en leidde tot de arrestatie van de dader. De man was gewapend, maar niet met een vuurwapen.”

Bij de politieactie kon ook het slachtoffer worden bevrijd. Het gaat om een vrouw die lichtgewond was geraakt tijdens de gijzeling, zij kreeg medische verzorging. Wat de precieze band is tussen haar en de verdachte, is niet helemaal duidelijk.

Het parket van Brussel geeft zondag meer informatie over de feiten.

Politie-actie Koningsstraat
© BRUZZ
| Politie-actie Koningsstraat
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?