Hitte: brandweer moest meermaals uitrukken voor CO-gevaar

© PhotoNews

De Brusselse brandweer heeft zaterdag enkele interventies uitgevoerd omdat CO-gas afkomstig van het verwarmingstoestel voor water zich onder invloed van de hitte opstapelde in woningen. De bewoners werden telkens verwittigd door de CO-meter.

Volgens brandweerwoordvoerder Walter Derieuw was er geen goede afvoer in de schoorstenen. "Warm gas dat ontstaat bij de verbranding in waterverwarmingstoestellen in de badkamer geraakte door de extreme temperaturen niet door de hogere luchtlagen."

Dat de schoorstenen slecht 'trekken', is een gevolg van de hitte omdat warme lucht de goede werking van de schoorsteen blokkeert. De brandweerwoordvoerder wijst erop dat het met de hoge zomertemperaturen meer dan ooit belangrijk is om aandacht te besteden aan een goede ventilatie en toevoer van verse lucht. Hij wijst nog op de waarschuwing die het KMI hierover indien nodig uitvaardigt.

Het ging om interventies in de de Laubespinstraat in Laken, de Livornostraat in het Brusselse centrum en de Spanjestraat in Sint-Gillis.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?