Hotel geëvacueerd bij dakbrand in Sint-Lambrechts-Woluwe

© Belga
13/06/2023

In Sint-Lambrechts-Woluwe heeft afgelopen nacht een brand gewoed. Een 80-tal hotelgasten moest daarvoor geëvacueerd worden, maar niemand raakte gewond. De juiste oorzaak van de brand is nog niet duidelijk.

De brand in het hotel aan de Emmanuel Mounierlaan werd omstreeks 04.30 uur opgemerkt. Bij aankomst van de brandweer bleek het vuur ontstaan in een bloembak op het terras van een kamer op de vierde verdieping van het hotel.

"Via de gevel hadden de vlammen het dak bereikt, en waren ze overgeslagen op de dakisolatie", zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. "We hebben een deel van het dak moeten afbreken om de brand te blussen en elke heropflakkering te voorkomen. De hotelgasten, een 80-tal personen, werden geëvacueerd en opgevangen in het restaurant van het hotel. Niemand raakte gewond. Het medisch interventieplan werd in werking gesteld voor de evacuatie, maar kon snel afgeblazen worden."

De juiste oorzaak van de brand is nog onduidelijk, maar mogelijk gaat het om zelfontbranding van de turf in de bloembakken, aldus de brandweer. "Uit voorzorg hebben we daarom gevraagd om de bloembakken op de terrassen te verwijderen."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni