Inbrekers stelen voor duizenden euro's aan materiaal in Théâtre du Midi

© BRUZZ

In het théâtre du Midi op de Lemonnierlaan in Brussel zijn inbrekers afgelopen nacht aan de haal gegaan met een grote buit aan materiaal. "Twee dagen na de officiële opening is de inbraak een kaakslag in het gezicht", vertelt directeur Mohammed Saadane zaterdag.

Hoe de inbrekers het gebouw binnengeraakt zijn, is nog een mysterie voor de directeur van het théâtre du Midi. De politie is de eerste vaststellingen komen doen en de camerabeelden die voorhanden zijn, zullen nu geanalyseerd worden in de hoop de daders te kunnen vatten.

De daders hebben voor vele duizenden euro's aan technische materiaal zoals geluidsinstallaties en beeldschermen gestolen.

"We willen net nu tonen dat de cultuursector leeft en verbindt, en dan gebeurt dit. Het is verschrikkelijk", zucht Saadane.

Ondanks de diefstal en met dank aan de artiesten en andere organisaties die te hulp schieten kunnen de voorstellingen die vanavond en in de komende dagen gepland staan, toch doorgaan. Binnen het kader van het project Comedy Club treedt goochelaar Kader Bueno zaterdag 19 en zondag 20 september op met zijn show "Un tour de ma vie".

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?