Kalasjnikov aangetroffen bij aanhouding dealers in Anderlecht

© Peter Dhondt/BRUZZ
| Politiezone Zuid: Anderlecht, Sint-Gillis en Vorst.

De lokale politie van de zone Zuid (Anderlecht/Sint-Gillis/Vorst) heeft twee drugdealers opgepakt die zwaarbewapend waren. Bij een huiszoeking trof de politie immers niet enkel 1 kilogram cannabis en 10.000 euro cash aan, maar ook een kalasjnikov met bijbehorende munitie. Dat meldt het Brusselse parket.

Het onderzoek van de politie Brussel Zuid was in 2020 gestart toen de speurders vernamen dat een inwoner van de gemeente Anderlecht zich bezighield met de verkoop van cocaïne. De speurders observeerden de man en stelden vast dat hij zich bezighield op het Raadsplein in Anderlecht, vlakbij het gemeentehuis van Anderlecht. De speurders konden verschillende personen identificeren en kregen zicht op een aantal plaatsen waar de drugs bewaard zouden worden.

Op 27 mei kon de politie tijdens een eerste tussenkomst een eerste verdachte arresteren. Op 31 mei volgde er een huiszoeking waarbij zowel drugs als geld werden teruggevonden. In de volgende dagen boden een paar verdachten zich spontaan aan bij de politiediensten. Op 9 juni vonden er opnieuw verschillende huiszoekingen plaats in de buurt van het Raadsplein, waarbij er ook politieagenten in uniform werden ingezet om tijdens de huiszoekingen de openbare rust te bewaken. De actie verliep zonder incidenten. Tijdens die huiszoekingen werden opnieuw drugs en geld teruggevonden, net als een wapen type kalasjnikov en bijhorende munitie.

In totaal kon de politie 1 kilogram cannabis en vervaardigingsmateriaal in beslag nemen, naast 10.000 euro cash, 8 gsm's en één kalasjnikov met een doos munitie. Twee verdachten werden door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?