Lakense buurt in het donker sinds diefstal straatlantaarns

© RV
| De lampen van de straatlantaarns in Laken zijn gestolen.

Een deel van de De Smet de Naeyerlaan in Laken zit sinds enkele dagen zonder straatverlichting nadat dieven de lantaarns beschadigden en lampen stalen. De politie heeft een onderzoek geopend.

Dat meldt een buurtbewoonster aan BRUZZ en bevestigt de politiezone Brussel-Hoofdstad-Elsene. Het gaat om het stuk tussen de Emile Wautersstraat en de Sobieskilaan in Laken.

2022-03-05_gestolen lamp_straatverlichting Laken_lantaarnpaal
© RV
| Een gestolen lamp in de De Smet de Naeyerlaan in Laken.

“Alle lampen zijn gestolen, behalve die voor ons huis. Net daar hangt een camera,” zegt G. Neyens uit de De Smet de Naeyerlaan. Die camera heeft Neyens dit jaar opgehangen na een inbraak afgelopen zomer.

Volgens de bewoonster zijn de voorbije week alle straatlantaarns een voor een beschadigd, waardoor er nu nog maar één brandt in de straat. “En doordat er nu geen verlichting meer is, is het risico op inbraak in huizen of auto’s nog hoger,” zegt Neyens. Bovendien zijn enkele lampen aan de tramlijn in de straat al langer stuk, zegt ze.

De lokale politie is zaterdag ter plaatse geweest, meldt woordvoerster Ilse Van de Keere, maar er is nog geen dader gevonden. “Er werd een proces-verbaal voor diefstal opgesteld. Het onderzoek loopt.”

Herstel

De De Smet de Naeyerlaan is een gewestweg, dus is het Gewest ook verantwoordelijk voor het herstel van de straatverlichting. “Wij voorzien altijd reparatie van defecte verlichting, ongeacht de oorzaak,” reageert woordvoerster Inge Paemen van Brussel Mobiliteit. Een hersteldatum kan zij nog niet bevestigen.

Netbeheerder Sibelga is alleen bevoegd voor de verlichting op gemeentewegen en kreeg nog geen melding uit de omliggende straten in Laken. “Mocht daar twijfel over bestaan, kunnen wij altijd een ploeg ter plaatse sturen,” zegt woordvoerder Johan De Bruyn van Sibelga.

Dit artikel kwam tot stand dankzij een tip van een lezer. Nieuws melden kan via WhatsApp (0489 98 89 88) of via het formulier op onze website.

2022-03-05_straatlantaarn Laken vandalisme
© RV
| Er werd ook geknoeid met de elektriciteitsvoorziening van de straatlantaarns.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?