Lokale politie betoont in Borgworm eer aan overleden Brusselse collega

© Jaani De Koker/BRUZZ
| Politie in de Aarschotstraat tijdens het onderzoek naar de aanval op twee politie-inspecteurs.

Politieagenten van de zone Hesbaye zullen zaterdagnamiddag met een optocht door de straten van Borgworm (Waremme), in de provincie Luik, eer betuigen aan Thomas M., de agent die donderdag na een steekpartij overleed in Schaarbeek. De man was afkomstig uit de regio, meer bepaald uit Limont, in de gemeente Donceel die deel uitmaakt van de politiezone.

De optocht, te voet en met voertuigen, zal omstreeks 16.30 uur vertrekken aan het commissariaat van Borgworm en eindigen aan het station, zegt korpschef André Jamers. Daar zal er eerst een minuut stilte zijn, waarna de sirenes zullen worden aangezet.

"Thomas heeft zijn stageperiodes bij ons gelopen. Hij liet een uitstekende indruk", aldus commissaris Jamers. "We konden hem niet aannemen omdat ons korps voltallig was, en daarom is hij in Brussel gaan werken." De optocht is een eerbetoon aan Thomas, maar ruimer ook aan alle poltieagenten die het slachtoffer zijn van geweld, klinkt het nog.

Bij de steekpartij in Schaarbeek raakte een tweede agent gewond. De dader was een ex-gedetineerde die op de Ocad-lijst stond.

Steekpartij Schaarbeek

Donderdagavond is een politieagent overleden na een mesaanval in Schaarbeek. Een tweede agent geraakte gewond, de dader werd neergeschoten. Het parket heeft een terreuronderzoek geopend.
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?