Man neergeschoten in wagen aan Tervurenlaan in Sint-Pieters-Woluwe

30/03/2023

De Brusselse politie rukte woensdagnacht massaal uit naar de Tervurenlaan in Sint-Pieters-Woluwe. Verschillende getuigen meldden dat een man werd doodgeschoten en de politie constateerde dat een persoon in zijn auto is overleden. Het parket heeft een moordonderzoek geopend.

Afgelopen nacht werd er omstreeks 12 uur veel politie ingezet op het kruispunt van de Tervurenlaan met de Woluwelaan. Lange tijd bleef het onduidelijk wat er precies gebeurde, maar een getuige meldde aan RTL dat hij “het lichaam van een overleden man op de grond zag liggen, bedekt met een wit laken”. Een andere getuige verklaarde vijf pistoolschoten te hebben gehoord.

Donderdagochtend verklaarde het de procureur des Konings van Brussel dat de politie, omstreeks 21.00 uur, naar het kruispunt van de Tervurenlaan en de Woluwelaan geroepen werd om tussen te komen voor een persoon die bewusteloos in zijn voertuig lag. Eenmaal ter plaatse meldden, aldus het parket, verschillende getuigen dat er een tweede voertuig bij de feiten betrokken was en dat er schoten waren gelost.

De hulpdiensten werden daarop onmiddellijk ter plaatse geroepen, maar na pogingen om de bestuurder te reanimeren, konden zij alleen zijn dood constateren.

Onderzoek

Het Brusselse parket opende een moordonderzoek, maar voorlopig werd er niemand opgepakt. Er werd een onderzoeksrechter aangesteld voor moord, net als een wetsdokter en een ballistisch deskundige."We hebben de eerste onderzoeksdaden bevolen, namelijk het verhoren van getuigen, een cameraonderzoek en de tussenkomst van het laboratorium van de federale gerechtelijke politie", klinkt het bij het parket.

Het onderzoek wordt nog actief voortgezet en in het belang van het onderzoek geeft het parket geen verdere commentaar over deze zaak.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni