Man krijgt 32 maanden cel voor mishandeling echtgenote en 12 kinderen

© PhotoNews
| De echtgenote van de veroordeelde zou, volgens haar advocaat, klappen met ijzeren theepot hebben gekregen en nadien het bewustzijn verloren zijn.

Een 46-jarige Palestijnse man is donderdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 32 maanden omdat hij zijn echtgenote en twaalf kinderen had mishandeld. Bovendien zou de man na zijn arrestatie in november zijn gezin nog vanuit de gevangenis bedreigd hebben. Een deel van de gevangenisstraf werd wel met uitstel uitgesproken.

De veertiger van Palestijnse nationaliteit werd op 30 november opgepakt na een hoogoplopende ruzie in zijn woning in Sint-Jans-Molenbeek. Een ruzie met één van zijn meerderjarige dochters was er uitgedraaid op een ruzie met het hele gezin, waarna de vader verschillende kinderen maar ook zijn echtgenote zou geslagen hebben.

De echtgenote zou, volgens haar advocaat, klappen met ijzeren theepot hebben gekregen en zo het bewustzijn verloren zijn. De man werd door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst maar zou vanuit de gevangenis herhaaldelijk naar zijn kinderen en echtgenote gebeld hebben om hen te bedreigen. "Dat ging zo ver dat de onderzoeksrechter het nodig vond de gsm-nummers van de slachtoffers te blokkeren," sprak het parket, dat een gevangenisstraf van 21 maanden vorderde.

'Alleen een blauwe plek'

Voor die bedreigingen ontbreekt volgens de verdediging elk bewijs en ook de mishandelingen worden gedeeltelijk betwist. "De echtgenote is na de beweerde klappen met de theepot onderzocht in het ziekenhuis en vertoonde alleen een blauwe plek," pleitte meester Crowet.

"Bij de kinderen zijn helemaal geen letsels vastgesteld. Zij zijn over de beweerde mishandelingen ook niet of amper ondervraagd, en zeker niet via videoverhoor zoals nochtans bevolen was. Er is ook geen maatschappelijke onderzoek gebeurd, noch zijn de scholen waar de kinderen lesgeven gecontacteerd."

De rechtbank achtte het grootste deel van de feiten wel bewezen en legde een gevangenisstraf van 32 maanden op, weliswaar voor de helft met uitstel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?