26 augustus 2023: minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) tijdens de actie van politie en schoonmaakdiensten in het Zuidstation

| Agenten aan het Zuidstation (archief).

Man onder voorwaarden vrijgelaten die doodsbedreigingen uitte tegen politie

© belga
21/11/2023

Afgelopen vrijdag heeft de lokale politie Brussel Zuid (Anderlecht/Sint-Gillis/Vorst) een man opgepakt die agenten met de dood bedreigde en dreigde met een aanslag. Bij de man thuis vond de politie een oorlogswapen en munitie. Hij werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die hem vrijliet onder voorwaarden. Dat meldt het Brusselse parket dinsdag.

De lokale politiezone Brussel Zuid hield vrijdag opnieuw een actie rond het Zuidstation, in samenwerking met de Spoorwegpolitie. Het was tijdens die actie dat de politie rond 14.40 uur een man opmerkte die zich verdacht gedroeg, waarop de politie overging tot een controle.

"Tijdens die controle uitte de man doodsbedreigingen ten aanzien van de politie. Hij zei dat hij beide agenten zou vermoorden met een wapen," aldus het parket. "De persoon kon overmeesterd worden en werd overgebracht naar de politiezone Zuid, waar hij opnieuw doodsbedreigingen uitte aan het adres van de politie. Hij dreigde eveneens met een aanslag zodra hij vrijgelaten zou worden."

De politie vond foto's van wapens op de gsm van de verdachte en deed eveneens een huiszoeking. "Hierbij werd een oorlogswapen en munitie teruggevonden, alsook een 3D-printer," gaat het parket verder. "De verdachte werd ter beschikking gesteld van het parket, dat een onderzoeksrechter vorderde. Die laatste besloot de verdachte in verdenking te stellen voor bedreigingen en heeft hem onder voorwaarden vrijgelaten. Het onderzoek is lopende."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni