Man opgepakt die aan politiecontrole wil ontsnappen in centrum Brussel

© Belga
06/12/2020

In het centrum is zondagnamiddag een man opgepakt die probeerde te ontkomen aan een politiecontrole. Bij die arrestatie kwam het tot een opstootje met omstaanders, zodat de politie zich genoodzaakt zag gebruik te maken van traangas. Dat meldt politiewoordvoerder Olivier Slosse.

"Omstreeks 14.00 uur wilde een van onze ploegen de twee inzittenden van een voertuig controleren in de Oppemstraat", zegt de woordvoerder. "Die twee personen gingen echter te voet op de vlucht. Onze ploeg heeft daarop versterking gevraagd en gekregen van verschillende andere patrouilles en een persoon kon opgepakt worden en is overgebracht naar het commissariaat."

Dat verliep wel niet zonder slag of stoot, aldus de politiewoordvoerder. "Het kwam tot een opstootje in de Ophemstraat en de Houthulstbosstraat met een aantal personen, waarbij een persoon het politievoertuig trachtte te beschadigen. Er is kort gebruikgemaakt van traangas, maar niemand raakte gewond."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Veiligheid , politiecontrole , politiezone Brussel Hoofdstad - Elsene , ophemstraat , houthulstbosstraat , opstootje , traangas

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni