Maron: 'Situatie in Brusselse rusthuizen lijkt te stabiliseren'

© Ecolo

"Hoewel uiterste voorzichtigheid geboden blijft", lijkt de situatie in de Brusselse rusthuizen en rust- en verzorgingstehuizen "zich te stabiliseren". Dat zegt Brussels minister van Welzijn en Gezondheid Alain Maron (Ecolo) dinsdag over de besmettingen met het coronavirus in de woonzorgcentra.

Volgens Maron blijft het aantal besmette bewoners wel toenemen, maar minder snel dan in maart en april. Het aantal sterfgevallen neemt intussen gestaag af. Sinds mei sterven minder dan tien bewoners per dag in de Brusselse rusthuizen en verzorgingstehuizen. Het gaat dan zowel over bevestigde als vermoedelijke gevallen.

Daarnaast signaleert Maron in de persmededeling een "zeer bemoedigende daling" van het ziekteverzuim bij het personeel: het gemiddelde absenteïsme is gedaald van 16 procent begin april naar 8 procent op dit moment.

Van de 137 rusthuizen en rust- en verzorgingstehuizen van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie hebben inmiddels 122 de grootste problemen achter zich gelaten, zowel wat absenteïsme van het personeel als de beschikbaarheid van beschermingsmiddelen betreft. Bij een terugval kunnen ze opnieuw beroep doen op de coördinatie van de ondersteuningsteams, verzekert de minister.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?