Medewerker van Colruyt in Vorst overleden

© PhotoNews
| De Colruyt-winkel in Vorst.

Een medewerker van de Colruyt-vestiging in Vorst is afgelopen week overleden. Volgens enkele media stierf de man aan de gevolgen van een coronabesmetting. Colruyt Group benadrukt dat de maatregelen van de overheid strikt worden gevolgd en dat er dagelijks wordt bijgestuurd.

"We hebben inderdaad eind deze week de spijtige bevestiging gekregen dat een collega uit onze Colruyt-winkel in Vorst thuis in zijn slaap is overleden. Eerst en vooral gaan onze gedachten naar de familie, vrienden en naaste collega's van het slachtoffer", aldus een communicatie van de winkelketen.

"We vragen momenteel verdere details omtrent de gebeurtenissen na, en houden daar uiteraard rekening met het aspect van het medisch geheim. Onze prioriteit nu is het opvangen van de betrokken medewerkers en hen verder duidelijk informeren en mogelijk verdere vragen beantwoorden."

Colruyt Group benadrukt dat de keten, net zoals de hele sector, er alles aan doet om voor de medewerkers een zo veilig mogelijk kader te scheppen. "We blijven ook vragen aan onze klanten om de regels strikt na te leven en de nodige verantwoordelijkheid en burgerzin op te nemen in het belang van iedereen: regelmatig handen wassen, afstand bewaren, niet aan het gezicht komen, en te kopen wat ze aanraken. En het nodige respect te tonen aan onze medewerkers, die elke dag het beste van zichzelf geven om in de dagelijkse voedselvoorziening te voorzien."

Colruyt Group heeft de afgelopen weken ook "zeer constructief overlegd met de vakbonden". Er is een compensatieregeling uitgewerkt die nog verder zal worden verfijnd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?