| Het Atomium

Motorrijder opgepakt na lange achtervolging in Brussel

© Belga
18/01/2022

De lokale politie van de zone Brussel Hoofdstad Elsene heeft afgelopen zaterdag een motorrijder opgepakt die aan hoge snelheid door het verkeer raasde en daarbij voetgangers in gevaar bracht. De man kon pas na een wilde achtervolging ingerekend worden. Dat meldt het Brusselse parket dinsdag.

Een politiepatrouille merkte de motorrijder zaterdagnamiddag op aan het Louis Steensplein, vlakbij het Atomium. Daar reed hij samen met een andere motorrijder het plein in de verkeerde richting op, waarna hij aan zeer hoge snelheid de Dikkelindelaan inreed. Daarbij bracht hij voetgangers in gevaar.

De patrouille wilde de motorrijder controleren, maar die sloeg aan hoge snelheid op de vlucht richting Schaarbeek. Het kwam tot een kilometerslange achtervolging waarbij de motorrijder de ene na de andere verkeersinbreuk beging. Uiteindelijk liet hij aan het Eugène Verboekhovenplein in Schaarbeek zijn voertuig achter op de tramsporen om te voet verder te vluchten. Dankzij een goede samenwerking met de politiezone Brussel-Noord en een toevallige passant kon de motorrijder toch opgepakt worden.

Tijdens zijn verhoor gaf de verdachte toe dat hij eigenlijk niet over een geldig rijbewijs beschikte om met de motor te mogen rijden. Bovendien kreeg hij al tot twee keer toe een rijverbod opgelegd. Na verhoor werd de man vrijgelaten in afwachting van het verdere onderzoek. Zijn motor werd gerechtelijk getakeld.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni