Negen personen bevangen door rook bij brand in Brussels bejaardentehuis

© PhotoNews
| De Brusselse brandweer.

Afgelopen nacht heeft een brand gewoed in een bejaardentehuis in de Brusselse Kapucijnenstraat. Daarbij raakten negen personen bevangen door de rook. Het gaat om drie politieagenten en zes bewoners van het tehuis. Dat meldt de Brusselse brandweer.

De brand ontstond omstreeks 1u20 op de vijfde verdieping van het gebouw, in de gemeenchappelijke badkamer. De twee vleugels van de vijfde verdieping werden meteen geëvacueerd en de bewoners werden elders in het gebouw opgevangen. Zes bewoners raakten bevangen door de rook, net als drie politieagenten die hielpen bij de evacuatie. Twee van die bewoners moesten overgebracht worden naar het ziekenhuis, de andere slachtoffers kregen ter plaatse verzorging.

De gemeentelijke fase van het rampenplan werd in werking gesteld en burgemeester Close kwam ter plaatse om die te coördineren, en om de bewoners persoonlijk gerust te stellen. De brandweer had de brand uiteindelijk snel onder controle en de schade bleef beperkt. Over de oorzaak van de brand bestaat echter nog geen duidelijkheid.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?