Onbekenden doorzeven caféraam aan Bethlehemplein met kogels

305857246_3268147153461681_5649607664146634679_n.jpg
© ZoneWest1080 via Drare.bx
| Beelden van de doorzeefde ruiten circuleren op Snapchat en Instagram.
© ZoneWest1080 via Drare.bx
| Beelden van de doorzeefde ruiten circuleren op Snapchat en Instagram.

In de nacht van zaterdag op zondag zijn meerdere schoten gelost op een café bij het Bethlehemplein in Sint-Gillis. Dat bevestigt het Brussels parket aan BRUZZ. Het zou niet de eerste keer zijn dat er gewelddadige incidenten plaatsvinden op deze plek, waar regelmatig drugs worden gedeald.

Meerdere kogels werden afgevuurd door het raam van Café Régua in Sint-Gillis op de Vorstsesteenweg, ter hoogte van het Bethlehemplein en tegenover de Franstalige basisschool Les Quatre Saisons. Daarover bericht de krant La Dernière Heure en het nieuws wordt bevestigd aan BRUZZ door het Brussels parket.

Er vielen geen gewonden bij de schietpartij. De politie kwam ter plaatse, net als een ballistische expert van het Brussels parket, wiens bevindingen nog moeten worden geanalyseerd. Ook de camerabeelden worden onderzocht.

De manager van de zaak wil zich niet uitspreken over de gebeurtenis. Sommige buurtbewoners getuigen aan La Dernière Heure dat er meer dan twintig schoten werden gelost en dat deze hen wakker maakten uit hun slaap.

Drugshandel

Er wordt regelmatig gedeald voor het café in kwestie, maar of er een link is met de schietpartij is, is voorlopig niet bevestigd. "Ik denk dat het hier gaat om intimidatie als gevolg van rivaliteit tussen bendes, waarschijnlijk tegen een achtergrond van drugshandel," reageert de burgemeester van Sint-Gillis, Charles Picqué (PS) in La Capitale.

Verschillende Franstalige kranten vermelden ook een incident op dezelfde plaats met een granaat, enkele maanden geleden. Politie en parket willen zich in het belang van het onderzoek verder niet uitspreken over deze noch eerdere gebeurtenissen.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?