Onderzoek naar meerdere nachtelijke branden in Elsene

© RV
| Brandstichting aan een winkel in Elsene.
Updated: 01-10-2020 - 16:41

Het parket van Brussel heeft een onderzoek geopend na meerdere, wellicht aangestoken, branden in de nacht van woensdag op donderdag in Elsene. Drie personen raakten gewond en werden naar het ziekenhuis gebracht.

Donderdag omstreeks 03.50 uur ontstonden meerdere branden in de Brouwerijstraat, de Dijkstraat, de Spiraalbuisstraat en de Zwanenstraat in Elsene, meldt Willemien Baert, woordvoerder van het Brusselse parket.

Het gaat onder andere om een brand aan een camionette, een scooter en een woning in de Zwanenstraat. Bij die laatste zijn dus drie mensen bevangen door de rook en naar het ziekenhuis afgevoerd. De oproepen voor alle brandjes kwamen tegelijk binnen.

Het parket werd op de hoogte gebracht van de feiten. "Er lopen verschillende onderzoeksopdrachten, onder meer een analyse van de beelden van bewakingscamera's. Het laboratorium van de federale politie kwam ter plaatse en er is een branddeskundige aangesteld", aldus Baert.

Volgens de eerste vaststelling ontstonden de branden met de hulp van karton. Er loopt een onderzoek om de exacte omstandigheden te bepalen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?