Ontsnapte gevangene opgepakt voor diefstallen met geweld in Ganshoren

De gemeentes Sint-Jans-Molenbeek, Jette, Ganshoren, Sint-Agatha-Berchem en Koekelberg vormen samen de politiezone Brussel-West De gemeentes Sint-Jans-Molenbeek, Jette, Ganshoren, Sint-Agatha-Berchem en Koekelberg vormen samen de politiezone Brussel-West
© Peter Dhondt-BRUZZ
| Het politekantoor van zone Brussel-West in de Sint-Mariastraat, nabij metrostation Graaf van Vlaanderen.
© Peter Dhondt-BRUZZ
| Het politekantoor van zone Brussel-West in de Sint-Mariastraat, nabij metrostation Graaf van Vlaanderen.

Agenten van de Anti-banditismebrigade van politiezone Brussel-West konden afgelopen woensdag een man arresteren die verdacht wordt van enkele diefstallen met geweld op twee vrouwen in Ganshoren. De man werd intussen aangehouden.

Vorige week dinsdag werden in Ganshoren twee vrouwen van 74 jaar en 52 jaar oud op straat met geweld beroofd door een man op een step die hen eerst de weg vroeg naar het zwembad. Daarna bedreigde hij de slachtoffers met een steakmes en beval hen hun spullen af te geven. Vervolgens nam hij de vlucht met zijn step. De slachtoffers bleven in shock achter maar konden een beschrijving van de verdachte geven.

“Na de feiten verhoogde de politie haar aanwezigheid in de buurt,” laat het parket weten. En met resultaat, want een dag later, “op 22 maart, rond 18.30 uur, merkten agenten van de BAB (Brigade Anti-Banditisme) een verdacht persoon op die zich verstopte tussen enkele wagens bij het zien van het patrouillevoertuig.”

De persoon, die aan de beschrijving van de slachtoffers voldeed, werd opgepakt en tijdens de fouille werd het steakmes in zijn zak teruggevonden. De betrokkene gaf de diefstallen onmiddellijk toe.

Gevangene uit Ittre

Na onderzoek bleek de 32-jarige verdachte ook geseind te staan. Hij zou op 17 februari niet zijn teruggekeerd naar de gevangenis van Ittre, waar hij penitentiair verlof genoot.

De man werd ter beschikking gesteld van het parket van Brussel, waar de onderzoeksrechter hem onder aanhoudingsmandaat heeft geplaatst.

De step van de verdachte werd in beslag genomen en zal openbaar worden verkocht in de Fin Shop van de FOD Financiën.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?