Ook Red Panthers zetten zich in tegen coronavirus

© Red Panthers via Twitter
| De Red Panthers treden met dit initiatief in de voetsporen van de mannenploeg die eerder al de beslissing nam om zich in te zetten voor mensen die hulp kunnen gebruiken om de coronacrisis goed en wel door te komen.

Na de Red Lions hebben ook de Red Panthers zich geregistreerd op het het burgerplatform Covid-Solidarity.org. Dat brengt vrijwilligers in contact met geïsoleerde personen die hulp kunnen gebruiken tijdens deze coronacrisis. Dat kan gaan van boodschappen doen tot een korte wandeling met respect voor de nodige afstand.

De nationale hockeyvrouwen lossen elkaar af om de oproepen die telefonisch binnenkomen te beantwoorden. Ze zullen luisteren naar de noden en geven die door aan de meer dan 6.000 vrijwilligers van Covid-Solidarity in België.

"Ongetwijfeld zullen de Panthers net zo enthousiast zijn over deze lonende ervaring als hun mannelijke collega's", stelt de Belgische hockeybond. "Na hun eerste telefoontjes vorige week hebben verschillende Red Lions besloten om hun inzet te verhogen door hun geplande tijdslots te verdubbelen. Sommigen gaan zelfs vrijwillig boodschappen doen, of vergezellen mensen die daar nood aan hebben bij een korte wandeling. Uiteraard gebeurt dat allemaal met respect voor de afstandsregels."

"Ik kreeg een telefoontje van Chantal. Ze was zo schattig en ontroerend", getuigt Tom Boon. "Na een paar momenten realiseerde ik me dat ze bij mij in de buurt woonde. Dus vroeg ik de organisatie of ik haar boodschappen persoonlijk kon verzorgen", aldus de Red Lion die in 2018 wereldkampioen werd in India.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?