Gemeentelijke basisschool Regenboog, Sint-Jans-Molenbeek
© Mattias Verhelst-BRUZZ | De gemeentelijke basisschool Regenboog in Sint-Jans-Molenbeek is een van de Brusselse scholen waar leerlingen waarvan de ouders behoren tot een essentiële professionele doelgroep opgevangen zullen worden.

Opvang in Nederlandstalige scholen verzekerd tijdens paasvakantie

GR
© BRUZZ
27/03/2020

In de Brusselse Nederlandstalige basis- en secundaire scholen blijft zoals in Vlaanderen de opvang tijdens de paasvakantie open voor een beperkt aantal doelgroepen. De regie van die vakantie-opvang is in handen van de Vlaamse Gemeenschapscommissie in samenwerking met het Nederlandstalig Onderwijs in Brussel en de Initiatieven voor Buitenschoolse Opvang (IBO).

Het aantal leerlingen dat in Vlaanderen en Brussel deze dagen nog op school wordt opgevangen is gestabiliseerd tot 1,5 procent in de basisscholen en 0,1 procent in de secundaire scholen. Thuisopvang was al het basisprincipe. Toch houden de basisscholen en de secundaire scholen ook in de paasvakantie de opvang open voor leerlingen die nergens anders terecht kunnen.

‘Opvang binnen contactbubbel’

Daarmee wordt gedoeld op leerlingen van wie de ouder(s) een job in een cruciale sector uitoefenen, scholieren in een kwetsbare thuissituatie en kinderen in het buitengewoon onderwijs, alsook leerlingen die normaal gezien in een internaat verblijven.

De opvang zal verzekerd worden binnen de ‘contactbubbel’ van de school. Dat wil zeggen binnen een groep mensen die eerder al contact had met elkaar en waarvan de samenstelling de komende weken zo gelijk mogelijk blijft.

Voor wie in aanmerking komt, is de opvang gratis. Voor leerlingen met ouders in cruciale beroepen kan de school een attest of bevestiging van de werkgever vragen. De inschrijvingen voor de paasopvang gebeurt op de school zelf. Instellingen die opvang organiseren, krijgen daarvoor 100 euro per dag per begeleider. De opvang vindt plaats op werkdagen van 8 uur tot 16.30 uur.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Veiligheid, Onderwijs, schoolopvang, paasvakantie, nederlandstalig onderwijs, coronavirus

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie