Parket onderzoekt twee schietpartijen in Molenbeek

© Peter Dhondt-BRUZZ
| Een voertuig van politiezone Brussel-West (Sint-Jans-Molenbeek, Koekelberg, Jette, Ganshoren en Sint-Agatha-Berchem.)

In Sint-Jan-Molenbeek hebben zich het voorbije weekend twee schietpartijen voorgedaan. Bij de eerste raakte niemand gewond, maar bij de tweede, die zondagavond plaatsvond, liep één persoon wel schotwonden op. Voorlopig kon nog geen verdachte opgepakt worden. Het Brusselse parket onderzoekt of er een link is tussen beide incidenten.

De eerste schietpartij vond in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 00.30 uur plaats in de Bonneviestraat in Sint-Jans-Molenbeek. Daar werden schoten gelost maar toen de politie ter plaatse kwam, was er geen verdachte meer aanwezig. Er werd ook geen slachtoffer aangetroffen en er bood zich niemand met een schotwonde aan in een ziekenhuis in de buurt.

Zondagavond werden dan schoten gelost in de Pastorijstraat. Daar trof de politie een gewonde aan op straat. De man had een kogelwonde in het been en vertoonde verwondingen aan het hoofd en de buik. De politie stelde een veiligheidszone in en het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis.

“Er werd een veiligheidsperimeter ingesteld en de technische recherche van de federale gerechtelijke politie van Brussel kwam ter plaatse voor een sporenonderzoek. Het parket heeft ook een ballistisch deskundige aangesteld,” zegt Sarah Durant van het parket van Brussel. “We onderzoeken of er een link is met de schietpartij die zich voordeed in de Bonneviestraat enkele honderden meters verderop. De politie heeft camerabeelden in beslag genomen, maar voorlopig werd er niemand geïdentificeerd of opgepakt."

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?