© BRUZZ

Parket vraagt psychiatrisch onderzoek van man die op politiekantoor inreed

© Belga
11/04/2023

Het parket vraagt een psychiatrisch onderzoek te laten uitvoeren bij de 35-jarige chauffeur die zondagavond tegen het politiekantoor aan de Houba de Strooperlaan in Laken is gereden en de man onder aanhoudingsmandaat te plaatsen. Dat meldt het parket van Brussel.

De 35-jarige man die zondagavond met zijn wagen opzettelijk tegen het wijkkantoor van de politie aan de Houba de Strooperlaan is gereden, is maandag ter beschikking gesteld van het parket. Dat heeft diezelfde avond een onderzoeksrechter gevorderd voor feiten van gewapende weerspannigheid, bedreiging door gebaren en vernieling van een onroerend goed.

Het parket vraagt aan de onderzoeksrechter om de verdachte onder aanhouding te plaatsen en een psychiatrisch onderzoek te laten uitvoeren. Uit het verhoor van de man zondagavond, bleek dat hij psychische problemen zou hebben en de acties niet specifiek gericht zouden zijn tegen de politie. "De verdachte is ook niet gekend bij de veiligheidsdiensten voor terrorisme," meldde het parket toen.

Het is nu aan de onderzoeksrechter om zich te buigen over het dossier.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie