Politie betrapt bromfietser met geheime knop om snelheid te verviervoudigen

© Chris Verhaeghe
03/04/2023

De Brusselse politie heeft zaterdag bij een verkeersactie meer dan honderd processen-verbaal opgesteld voor tal van verkeersinbreuken. Zo werd er een bromfietser betrapt die een geheime knop had ingebouwd waarmee hij zijn snelheid van 18 km/u kon opvoeren naar meer dan 70 km/u.

“Ondanks de datum, waren de resultaten allerminst een aprilgrap”, zegt een woordvoerder van de Brusselse politie. “Van de tien bromfietsen die we controleerden, bleken er zeven te zijn opgedreven. Er werd ook een bromfietser betrapt die een geheime knop had ingebouwd in zijn voertuig waarmee de snelheid van 18 km/u naar 71 km/u kon worden opgevoerd."

In het tweede deel van de controleactie lag de focus op de technische keuring van voertuigen. Er werden 1042 voertuigen gecontroleerd. Daarvan waren er 81 niet in orde met de technische keuring. Daarnaast werden nog 37 processen-verbaal opgesteld voor inbreuken zoals gordeldracht, geen rijbewijs op zak te hebben of kinderen die niet correct waren vastgemaakt. Er werd ook een man betrapt die reed onder invloed van cannabis. Zijn rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni