Politie Brussel Noord betrapte in juni 33 gauwdieven

© Belga
18/07/2023

De Brigade Beveiliging van het Vervoer (BBV) van de politiezone Brussel Noord (Schaarbeek/Evere/Sint-Joost-ten-Node) heeft in de afgelopen maand juni 33 individuen gauwdieven op heterdaad kunnen betrappen en arresteren. Die arrestaties komen bovenop de 115 arrestaties die de BBV al verrichtte in de periode van januari tot en met mei 2023. Dat meldt het Brusselse parket dinsdag.

Een deel van de arrestaties was het werk van het POWA-team (Prévention/Preventie - Observation/beWaking - Action/Actie) van de BBV, dat observatie- en actiemethodes toepast in de strijd tegen diefstallen op heterdaad. Hun doel is om op te treden bij diefstallen op heterdaad door ze op te sporen en snel te handelen.

Zo kon de BBV op 3 juni 2023 drie gauwdieven op heterdaad betrappen in de Brabantstraat. Terwijl de politiemensen aan het patrouilleren waren, werd hun aandacht getrokken door drie individuen die zich verdacht gedroegen. De leden van het POWA-team besloten om de betrokken personen, die aan het wandelen waren op de braderie, te volgen.

Toen ze een dame met een geopende handtas opmerkten, trachtte een van hen om het slachtoffer af te leiden, waardoor zijn handlanger er met de portefeuille van de dame vandoor kon gaan. Zodra de buit binnen was, probeerden de drie verdachten snel weg te vluchten. Op dat moment hebben de politiemensen van de BBV de drie individuen opgepakt voor diefstal op heterdaad. Na verhoor werden de drie vrijgelaten.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni