| De lokale politie van de zone Brussel West (Jette/Ganshoren/Koekelberg/Sint-Jans-Molenbeek/Sint-Agatha-Berchem) heeft op 16 november drie jonge mannen opgepakt die kort voordien een andere persoon hadden overvallen en afgeperst.

Politie Brussel West pakt drie verdachten van afpersing op

© Belga
06/12/2023

De lokale politie van de zone Brussel West (Jette/Ganshoren/Koekelberg/ Sint-Jans-Molenbeek/Sint-Agatha-Berchem) heeft op 16 november drie jonge mannen opgepakt die kort voordien een andere persoon hadden overvallen en afgeperst. Twee van hen zijn door de jeugdrechter geplaatst in een gesloten jeugdinstelling, de derde moet zich verantwoorden voor de correctionele rechtbank. Dat meldt het Brusselse parket.

Het was een gemotoriseerde patrouille die op 16 november omstreeks 16.00 uur het drietal opmerkte in de Van Overbekelaan in Ganshoren. Toen de patrouille de drie verdachten voorbijreed, wendden die hun hoofd af om niet opgemerkt te worden. De agenten besloten hen daarop te controleren, en tijdens die controle werden de agenten aangesproken door een persoon die verklaarde dat hij door het drietal gevolgd en lastiggevallen was.

De politie besloot de drie jongemannen en het beweerde slachtoffer over te brengen naar het commissariaat voor verhoor, en daar bleek dat de drie, net voor de tussenkomst van de politie, het slachtoffer hadden omringd, bedreigd en beroofd van zijn jas. Die jas werd op een van de verdachten teruggevonden.

De drie verdachten bleken al gekend te staan bij de politie en werden ter beschikking gesteld van het parket van Brussel. Eén meerderjarige verdachte kreeg een dagvaarding in snelrecht voor afpersing, terwijl een tweede, minderjarige verdachte door de jeugdrechter in een gemeenschapsinstelling werd geplaatst.

De derde verdachte had gebruikgemaakt van identiteitsdiefstal en werd als meerderjarig beschouwd, en kreeg ook een rechtstreekse dagvaarding voor de correctionele rechtbank van eerste aanleg onder die identiteit. Uit verder onderzoek bleek echter zijn echte identiteit, en dat ook hij minderjarig was, waarna hij ook in een gemeenschapsinstelling werd geplaatst.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni