Politie en cafégangers op de vuist na avondje uit op de Zuidlaan

zuidlaan.png
© google
© google

In de nacht van zaterdag op zondag werd de politie ter hoogte van de Zuidlaan opgetrommeld na klachten van buurtbewoners over nachtlawaai. De interactie mondde uit in een vechtpartij. Dat schrijft La Capitale dinsdagochtend.

Omstreeks 5u30 in de nacht van zaterdag 31 juli op zondag kreeg de politie verschillende oproepen binnen voor nachtlawaai ter hoogte van de Zuidlaan in Brussel. Eens ter plaatse trof de politiezone van Brussel Hoofdstad/Elsene een vijftigal mensen, samengetroept in een café. "Dat is op zich al een overtreding", zegt Ilse Van de Keere van de Brusselse politiezone. "Na 1u 's nachts moeten café's sluiten."

"De politie heeft iedereen aangemaand om te vertrekken. Een tiental mensen weigerde, een man heeft zelfs verschillende slagen toegediend aan een van de agenten, die er een gebroken neus aan overhoudt en acht dagen werkonbekwaam is", reageert Magali Jeumont, woordvoerster van het Brussels parket.

De gewonde agent reageerde echter vrijwel meteen door op zijn beurt verschillende rake klappen uit te delen. Een aantal collega's moest zelfs tussenkomen om de twee uit elkaar te drijven. Dat is goed te zien op beelden die de Franstalige krant La Capitale dinsdagochtend verspreidt.

"Een onderzoek is lopende, we beschikken nog niet over alle elementen. Een persoon werd na de interventie aangehouden en kort erna weer vrijgelaten."

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?