© Polbru | De motorfiets is in beslag genomen.

Politie gebruikt informatie buurtbewoners in de strijd tegen wegpiraten

EC
© BRUZZ
25/03/2023

In Laken is een zogenaamde rodeo driver vrijdag aangehouden voor roekeloos rijgedrag. De chauffeur is zijn motorfiets tijdelijk kwijt. "We doen gerichte controleacties en houden rekening met informatie van buurtbewoners", zegt de politie.

Het gaat om een motorfiets van het merk Honda, meldt de politiezone Brussel-Hoofdstad-Elsene via Twitter. “Gevaarlijk, lawaaierig, hinderlijk: op het hele grondgebied treden we op tegen wilde rodeo's,” zegt de zone. “Er is een proces-verbaal opgesteld voor roekeloos rijgedrag en de motor is administratief in beslag genomen,” vult woordvoerder Ilse Van de keere aan. De aanhouding gebeurde rond half vijf vrijdagmiddag. Het pv ligt nu bij het Brussels parket, dat onder meer kan beslissen om het rijbewijs van de bestuurder in te trekken.

Het is niet de eerste keer dat de Brusselse politie voertuigen van wegpiraten in beslag neemt. In de hele politiezone zijn van mei 2020 tot en met juli vorig jaar in totaal 98 voertuigen in beslag genomen, waarvan zestien motorfietsen of scooters, weet Van de keere.

“Het is natuurlijk een feit dat in de lente en zomer meer mensen buitenkomen op tweewielers,” zegt zij nog, “maar wij volgen het hele jaar door ons actieplan tegen wegpiraten. We doen gerichte controleacties en houden rekening met informatie van buurtbewoners.”

Ook te luid

In Laken zijn straatraces een terugkerend probleem in de buurt van het Atomium, maar ook andere wijken in Brussel krijgen ermee te maken. De politiezones Brussel-Noord en Brussel-West hebben in dat verband ook al voertuigen in beslag genomen. Naast snelheidscontroles krijgt Brussel trouwens nieuwe middelen om erg luide voertuigen te controleren. In Schaarbeek is vorige maand een eerste geluidsradar geïnstalleerd, voorlopig als proefproject. In de zomer volgt een tweede exemplaar langs een drukkere baan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Laken, Veiligheid, rodeoracers, rodeorijden, politiezone Brussel Hoofdstad Elsene

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie